Neem de achternaam van Marcel Straver, zet er een ‘f’ achter en dan heb je zijn artiestennaam: Straverf. Behalve kunstschilder, is Marcel ook grafisch ontwerper en dat is waarschijnlijk terug te zien in zijn schilderijen.

Marcel laat zich inspireren door de kleine natuur in zijn directe omgeving. Tijdens een wandeling of fietstocht ziet hij details of taferelen waar hij dan snel een kiekje van maakt, als geheugensteuntje. Als hij er – soms pas maanden later – een schilderij van maakt, dan abstraheert hij het en zet Marcel de compositie naar zijn hand. Zijn manier van schilderen – meestal in acryl op doek – zou ‘grof pointilleren’ kunnen worden genoemd: korte streken met de platte kwast. Het resultaat is een impressie. Naast het schilderen van de natuur (meestal groot formaat op doek) vindt Marcel het ook leuk om in aquarel portretten of stillevens te schilderen (meestal klein formaat op papier).

Voor de viering van 200 jaar gemeente Uithoorn heeft Marcel Straver een kunstwerk gemaakt dat hij tijdens de kunstroute voor de eerste keer aan het publiek toont.

Marcel Straver

exposeert tijdens de kunstroute bij Bruinsma Natuurlijk, locatienummer 4.

www.straverf.nl