Kristina Dimitrova is geboren in Bulgarije en heeft daar tot haar 18e gewoond. Als klein kind werd ze al, door het werk van vader, door kunst geïnspireerd. Ze bracht veel tijd met hem door in zijn atelier waar hij van hout kunstwerken maakte.

Op haar 18e verhuisde Kristina naar Duitsland om kunstgeschiedenis te studeren. Ze miste tijdens haar studie het met haar handen bezig zijn… Voor de liefde verhuisde ze naar Nederland en kon daar creatief aan de slag in het kappersvak. Na 10 jaar hierin te hebben gewerkt besloot ze te stoppen om uit te vinden wat ze verder wilde doen. Ze begon te tekenen en dat gaf rust. Hierin kon ze haar emoties en creativiteit kwijt.

Inmiddels werkt ze met pastelkrijt. Dit geeft haar de mogelijkheid om de kleuren mooi in elkaar te laten overlopen en zo met haar vingers een persoonlijke “touch” aan het werk te geven. Momenteel maakt ze alleen portretten. Gezichten inspireren Kristina en dan vooral de ogen, omdat je er de ziel in kan zien. Het merendeel van haar portretten zijn mensen van verschillende nationaliteiten. De sterke uitstraling van hun tradities en klederdrachten spreken Kristina erg aan.

Kristina Dimitrova,

exposeert tijdens de kunstroute bij White Time (Kristal) Healing Praktijk “Marga”, locatienummer 3.

KristinaDimitrova