Gabriela Espinoza Vazquez (GEVST) is geboren te Ciudad Obregon in Mexico. Op jonge leeftijd werd ze verliefd op de beeldende kunst. Dat uitte zich in het winnen van de 1e plaats in de kunstcompetitie voor schoolkinderen in haar geboortestaat Sonora.

Later heeft ze Beeldende Kunst gestudeerd op de Universidad Autonoma de Nuevo Leon, nam deel aan tentoonstelling op meerdere plaatsen in de wereld, was jurylid bij tekenwedstrijden en heeft als docent gewerkt voor kunstenaars voor de Universidad de Sonora (UNISON) en voor grafische ontwerpers in de Universidad del Noroeste (UNO). Verder heeft Gabriela cursussen over de geschiedenis van de Mexicaanse kunst gegeven.

In haar werk kunnen we verschillende fasen onderscheiden. In het begin van haar carrière was het hoofdzakelijk aquarel en pastel dat de boventoon voerde. Later werd tekenen meer belangrijk met daarna een fase van kleurrijke olie en acrylverf schilderijen. De laatste jaren heeft grafische en digitale kunst meer terrein veroverd. Altijd figuratief met een voorkeur voor menselijke vormen. Vaak filosofische en/of culturele onderwerpen.

Gabriela Espinoza Vazquez

exposeert tijdens de kunstroute bij Theetuin/Bamboelabyrint Nirwana, locatienummer 5.

www.gevst.com