Als internationale artist staat Steven Partiman onder meer bekend om zijn werken waarbij kunst wordt gebruikt als de mooiste en meest toegankelijke vorm van vrijheid van meningsuiting.

Als klein jochie, met niets meer dan een schetsboek en wat wilde dromen, begon hij meer dan 30 jaren geleden aan zijn carrière als kunstenaar. Inmiddels heeft hij talloze schilderijen geleverd en kenmerkt zijn kunst zich door de eigenzinnige manier waarop hij met kleuren en technieken omgaat.
Hij heeft zoveel schetsen en schilderwerken en beelden in zijn gedachten dat zijn schetsboeken het niet bijhouden. Voor hem is het heel belangrijk om niet alleen een visie neer te zetten, maar ook te innoveren. Op een positieve manier alles proberen en zo nu en dan risico’s nemen. Dat hoort volgens hem bij dit ambacht.

Zijn kunst: abstracte en figuratieve kunst, portretten, muurschilderingen, inkttekeningen, design en illustraties, was o.a. te zien in het Renaissance Amsterdam Hotel, gemeentehuis Uithoorn, Bijlmer Park Theater, Dutch Comic Con 2015, galerie Het Faire Oosten, House of Brown, Kant Amsterdam, kunstmarkten en horecagelegenheden van Amsterdam. Als ook in het boek Levenlangverliefd van schrijfster Lulu Wang.  Groei en innovatie staan voor hem voorop en hij volgt graag zijn grote voorbeelden uit het verleden, waaronder John Everett Millais, Leonardo Da Vinci, maar ook hedendaagse kunstenaars zoals Kehinde Wiley. De laatste heeft een portret gemaakt van rapper/acteur Ice-T, Steven Partiman heeft een portret gemaakt van Ice-T’s vrouw Coco Austin.

Steven Partiman

exposeert tijdens de kunstroute bij Bamboelabyrint Nirwana, locatienummer 5.

stevenpartiman.com