Gillian Graat, woonachtig in De Hoef, had al op de middelbare school veel interesse in tekenen en schilderen, maar begon pas in 2005 bij Atelier de Kromme Mijdrecht als cursist om serieus vorm te geven aan haar passie. Een vereniging waar ze nog steeds actief lid van is.

In 2018 ging ze naar Crejat – De Nieuw Academie in Alkmaar om een opleiding te volgen in tekenen en schilderen. Na deze tweejarige opleiding volgde ze daar nog twee additionele opleidingen, Kunst & Vormgeving en Academisch Atelier. Tegenwoordig is Gillian ook bevoegd docent.

Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van felle, warme kleuren vaak met veel contrast. Ze vindt inspiratie in de natuur en werkt met diverse mediums, waaronder acrylverf. In haar laatste werk maakt ze gebruik van alcoholinkt.

Het schilderij met de titel ‘Sprookjesbos’ kent een bijzonder verhaal, het heeft componist Margin Alexander uit New York geïnspireerd tot het schrijven van een muziekstuk voor piano. Tijdens de kunstroute zal het te zien zijn voor de bezoekers..

Gillian Graat

exposeert tijdens de kunstroute bij Sanidrôme Van Scheppingen, locatienummer 10.

gilliangraat