Heleen Bouwmans is veranderaar in en om onderwijs en eigenaar van De Verborgen Tuin. Ze volgde verschillende opleidingen en cursussen om vanuit een kunstenaarsmindset te werken aan maatschappelijke en educatieve opdrachten. En ook om zichzelf te ontwikkelen als autonoom kunstenaar. Haar werk is sterk autobiografisch. Het komt voort uit haar binnenwereld. Het proces is leidend.

Heleen werkt met verschillende materialen en op verschillende achtergronden. Vaak gebruikt ze bestaande beelden. Het karakter van het materiaal en de beelden zijn het uitgangspunt van haar werk, daar voegt ze een andere werkelijkheid aan toe.

Tijdens de kunstroute is een hele recente collectie te zien met als overkoepelend thema ‘Verlies & Vertrouwen’. Hiermee wil Heleen verlies bespreekbaar maken en vanuit vertrouwen een plaats geven in ons dagelijks leven. Hoogtepunten in de collectie zijn combinatiewerken van beeld, tekst en audio, die ze in samenwerking met artistiek maker Laura Bruin en componist Henk Stoeten realiseerde. Op zondag verzorgt Henk Stoeten enkele interactieve muzikale sessies.

Heleen Bouwmans

exposeert tijdens de kunstroute bij De Verborgen Tuin, locatienummer 1.

hbouwmans