Sonja van Capel van Kessel (Noordse Buurt, Nieuwkoop) is  sinds een aantal jaren weer actief met haar passie, textiel aangevuld met gemengde technieken.

Haar inspiratie heeft ze tijdens haar werk in de toeristische sector opgedaan. Maar ook thuis in haar atelier uitkijkend op de tuin, en wandelend of fietsend door de natuur, doet ze ideeën op om aan iets nieuws te beginnen. Inmiddels heeft ze meer tijd en ruimte gekregen om met verschillende technieken bezig te zijn maar textiel blijft de nummer 1.

De basis van haar werkstukken is meestal een zelf geverfde en/of voorbewerkte lap stof waarop Sonja dan weken kan voortborduren, zowel letterlijk als figuurlijk! Werken met kleur vindt ze heerlijk maar ook de zwart/wit/grijsnuances kan ze erg waarderen. Bij de techniek ecoprinten komen juist de natuurtinten goed tot hun recht.

Het materiaalgebruik is zeer divers, het liefst gebruikt ze natuurlijke stoffen maar bepaalde synthetische stoffen, zoals bijv. organza, kunnen mooie effecten geven. Sonja werkt graag aan verschillende stukken tegelijk. Hierdoor kan ze even afstand nemen om en het een tijdje later weer op te pikken.

 

Sonja van Kapel van Kessel

exposeert tijdens de kunstroute bij Cin in Wonen, locatienummer 13.

ljvancapel@hetnet.nl