Sonja van Capel van Kessel (Noorden) is sinds een aantal jaren weer actief met haar passie, textiel aangevuld met gemengde technieken.

Haar inspiratie komt uit de tijd dat ze in de toeristische sector werkzaam was. Ook thuis in haar atelier, uitkijkend op de tuin, en wandelend of fietsend door de natuur, borrelen de ideeën bij haar op om weer aan iets nieuws te beginnen. Inmiddels heeft ze meer tijd en ruimte om met verschillende technieken bezig te zijn, maar textiel blijft nummer 1.

De basis van haar werkstukken is meestal een zelf geverfde en/of voorbewerkte lap stof. Hierop kan ze weken voortborduren, zowel letterlijk als figuurlijk! Het werken met kleur vindt Sonja fascinerend. De zwart/wit/grijsnuances, vooral de natuurlijke versies zoals bij ecoprinten, kan ze ook erg waarderen. Het materiaalgebruik is divers. Sonja werkt het liefst met natuurlijke stoffen zoals katoen, zijde en linnen. Het toevoegen van bepaalde synthetische stoffen, denk hierbij aan organza, kan echter een bijzonder effect geven.

Het liefst werkt ze aan verschillende stukken tegelijkertijd, even afstand nemen en het tijdje later weer oppikken. Het volgen van cursussen, workshops e.d. waarbij verschillende disciplines aan de orde komen, blijft haar boeien en de mogelijkheden zijn onuitputtelijk.

Sonja van Kapel van Kessel

exposeert tijdens de kunstroute bij Cin in Wonen, locatienummer 12.

ljvancapel@hetnet.nl