Must We Unite is: Marcel Verschoor en Nicole van Rietschoten

Must We Unite is: Kunst en Muziek over protesten, boosheid, vereende krachten en bovenal AKTIE!

Must We Unite is: Kunstenaars en artiesten die de handen ineen slaan!

Must We Unite is: Kunst die iedereen zich kan veroorloven!

Must We Unite: De toekomst van de kunst! Het haalt kunst buiten de galeries!

Het werk van het duo Marcel Verschoor en Nicole van Rietschoten laat geïsoleerde mensen zien welke onderdeel zijn van grote demonstraties van over de gehele wereld. In veel landen zijn de mensen ontevreden over de overheid, de economische crisis, vluchtelingenstromen, het milieu en vele andere zaken. Zij zien een wereldwijde chaos ontstaan in de ogenschijnlijke stabiele structuren van de afgelopen jaren.

In hun kunst tonen zij deze chaos, welke de boosheid, angst en desintegratie veroorzaken. Er wordt geen partij gekozen, alleen geobserveerd. Door de emoties van de enkeling te isoleren, worden de beelden sterker en intensiever. Omdat de mensen naar kunst kijken, in plaats van naar het nieuws, worden de uitgebeelde situaties helderder en zet het de mensen aan tot denken.

Iedere minuut worden we overstelpt met beelden en informatie; deze overkill maakt mensen blind en ongevoelig voor wat er in de wereld omgaat.

Veranderingen ontstaan vaak op de straat. Mensen kunnen regeringen omver gooien, fabrieken stoppen enz. Het is een enorme niet te onderschatten kracht. “Must We Unite” is een vraag, het werk van dit duo is een vraag. “Must We Unite”: Verenigen we ons of is een wereldwijde groep een gevaar voor ons allemaal?

Het thema van het werk van Nicole en Marcel is de eeuwige zoektocht naar de balans tussen Chaos en Orde.

 

“Must We Unite”, Nicole van Rietschoten en Marcel Verschoor,

exposeert tijdens de kunstroute bij Bloemsierkunst Christa Snoek, locatienummer 14.

www.mustweunite.com