Mieke Preijde-Meijer (1956) is eind jaren negentig begonnen met edelsmeden. Dit ambacht greep haar zo dat ze besloot er vol voor te gaan. Ze volgde de vakschool en is sinds 2015 fulltime en vol passie aan de slag als sieradenmaker.

Kettingen, armbanden, oorbellen en ringen komen uit eigen atelier. Ontworpen op basis van vintage sieraden en afgedankte juwelen uit inboedels en de kringloop. Het Upcycle Jewelry experiment is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig concept, waarbij ze nauwkeurig fotografeert en archiveert wat en van wie ze iets heeft ontvangen en wat ze hiermee gedaan heeft.

Mieke werkt ook graag met scherven aardewerk, liefst Delfts-blauw, die zij in een speciale werkplaats in stukken zaagt en op maat slijpt, waarna zij ze verwerkt tot een sieraad. In overleg kunt u ook van scherven van uw eigen servies sieraden laten maken.

De grootste uitdaging van Mieke is dat haar sieraden meer moeten zijn dan alleen mooi en technisch goed afgewerkt, ze moeten u ook nieuwsgierig maken naar het verhaal erachter. Koopt u een sieraad dan krijgt u de geschiedenis van het ontstaan van dit werk er in de vorm van een verhaal en foto bij.

Daarnaast repareert en restaureert Mieke uw dierbare sieraden.

Mieke Preijde-Meijer

exposeert tijdens de kunstroute bij Cin in Wonen, locatienummer 12.

miekesieraden.nl