Ontsproten uit het brein van kunstenaar Serge Verheugen vormen Andy en Rex de hoofdpersonen van een groeiende collectie beelden en prenten, veelal gemaakt in groepen of samenwerkingsverbanden. Van kleine moralistische zeefdrukken tot metershoge houten beelden in het Amsterdamse Bos.

Andy Moral en Rex Tough, zoals ze volledig heten, zijn de twee terugkerende acteurs.

Andy is soms slim, soms empathisch, soms ook enorm dom of een vreselijke egoïst. Als er iets moet gebeuren denkt hij altijd diep na en maakt beslissingen op grond van kennis, wetenschap, conventies en moraal. Hij is filosoof maar ook Filistijn, hij is rationalist pur sang.

Rex kan het allemaal niet zo heel veel schelen. Hij is vriend en spiegel. Hij beslist gedachteloos maar boerenslim. Hij reageert impulsief, doet zonder al teveel contemplatie wat ie doet. Zonder te weten of te vinden dat dat goed is. Hij is eenvoudig en ook wijs, hij is instinctief en gevoelig.

Beide zijn eenvoudig gevormde wezens. Ze bestaan uit een aantal blokken van verschillende formaten. Door de blokken anders te rangschikken en soms te verzagen ontstaan veelzeggende en verrassende situaties. Herkenbare momenten die mensen aan het lachen maken of aan het denken zetten, die kunnen prikkelen of bevrediging geven.

Andy & Rex zijn met zijn tweeën.

Andy is een mens. Rex is een hond.

Iedereen is Andy. Iedereen is ook Rex.

 

Andy & Rex Team Kunst

exposeert tijdens de kunstroute bij Fam. Meijer/Beentjes, locatienummer 4.

www.facebook.com/andymoralandrextough