Jeanette Lotz (Freiburg, Duitsland) is een internationaal beeldend kunstenaar, werkachtig in Den Haag. Ze heeft in verschillende landen geëxposeerd en sinds 2006 ook in Nederland (Den Haag en Amsterdam).

Zij maakt moderne bijna fotorealistische schilderijen op groot formaat, waarbij zij met name olieverf, acrylverf en pigmenten gebruikt. De mens en hoe die als sociaal wezen in onze moderne samenleving functioneert, is iets wat haar fascineert en is dan ook het centrale thema in haar werk. Sinds 2020 werkt ze ook aan recycle art, het creëren van nieuwe kunstobjecten uit verschillende soorten afval.

Lotz houdt zich meestal 1 tot 2 jaar bezig met een centraal gekozen sociale vraagstelling of thema en probeert dat in die tijd met behulp van haar werk vanuit verschillende gezichtspunten te benaderen. Hierbij vertelt ieder werk zijn eigen verhaal, waarbij de gekozen materialen, vormen en kleurschema’s zeer belangrijk zijn. Zij gebruikt normaliter ook andere kunstvormen, zoals gedichten, poëzie, dans en grafische elementen, niet alleen als inspiratiebron, maar integreert deze actief in haar werk..

Jeanette Lotz

exposeert tijdens de kunstroute bij In den Ossewaerd, locatienummer 6.

jlotz.com